„Leghitelesebb tanúságtételüket mindig a kereszt fogja megjelölni. A kereszt Isten katedrája, széke a világban. Krisztus a kereszten adta a legnagyobb tanítást az emberiségnek: Amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.”
(Szent II. János Pál pápa)


Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Köszöntöm plébániánk honlapján!


XVI. Benedek pápa 2010-ben a tömegtájékoztatás 44. világnapján arra buzdította elsősorban a papokat, hogy éljenek az új médiaformák lehetőségével, mint egy modern eszközzel Isten szava terjesztéséhez.


A világnap mottója a következő volt:

„A pap és a lelkipásztori szolgálat a digitális világban: az új kommunikációs eszközök az Ige szolgálatában”


Megszívlelve Szentatyánk üzenetét, elindítottuk plébániánk honlapját.

A honlap egy modern „szószék” lehet az érdeklődők számára, ahol megtalálhatók a legfontosabb információk, aktuális programok, versek, elmélkedések, könyvajánlók, hírlevelünk és plébániaközösségünk életét bemutató képgalériák.

Ha 2000 évvel ezelőtt lett volna Internet, akkor talán Szent Pál, a pogány nemzetek apostola is élt volna ezzel az eszközzel. Szent Pál apostol ezt írta Timóteusnak, az Efezusi Egyház püspökének: ”Hirdesd az evangéliumot, állj vele elő, akár alkalmas, akár alkalmatlan. Érvelj, ints, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel.” (2 Tim 4, 2)

Remélem, hogy a honlap látogatása megkönnyíti a kapcsolatot plébániánkkal, segíti az evangelizálást és a rátalálást Istenre, aki maga a Szeretet!

Jézus mély vágya volt, hogy Isten szeretetét láthatóvá tegye az emberek között, ezért kezdett tanítani.

" Építsük hát közösen Isten országát köztünk, imádjuk az Istent sokféle közös imádsággal és nagy szeretettel legyünk egymás iránt, alkossunk igazi közösséget, közösségeket."

Oldalunk minden héten megújul. Kérjük, látogasson el oldalunkra, hogy az aktuális információk, hírek eljuthassanak Önhöz. Célunk, hogy informáljunk és írásaink között rátalálva néhány kedves, elgondolkodtató sorra örömöt tudjunk okozni.

Sokszor halljuk a liturgikus köszöntést: Az Úr legyen veletek.

Szeretnénk szó szerint üzenni mindenki felé, hívőknek és nem hívőknek egyaránt, hogy az Úr Jézus Krisztus békéje és áldása legyen veletek minden nap!

Kérjük a Kedves Látogatóinkat, hogy ne csak a interneten keresztül tiszteljenek meg érdeklődésükkel, hanem személyesen is látogasson el templomunkba, vegyenek részt szentmiséinken!

Minden Kedves Látogatónknak tartalmas időtöltést kívánok!

Tóth István
plébános